Neuro Linguïstisch Programmeren

Met NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) leer je hoe je, door middel van taal en communicatie, invloed krijgt op je onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om je beter te voelen, beter te communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je doet.

Waarom reageer je zoals je reageert?

Met NLP leer je je eigen gebruikershandleiding beter kennen. NLP geeft je inzicht in je eigen waarden en overtuigingen.

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuiglijke waarnemingen (ogen, oren, neus, mond, huid) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind). Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatiesystemen die wij gebruiken om onze denkpatronen betekening te geven. Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

De methodiek NLP komt voort uit het bestuderen van mensen met uitzonderlijke kwaliteiten en bekwaamheden. De vragen die onderzoekers in de jaren zeventig stelden, waren: Hoe komt het dat deze mensen veel succesvoller zijn dan anderen? Is dat talent of speelt er meer? Wat denken en doen deze mensen anders ten opzichte van minder succesvolle en vergelijkbare mensen?

NLP leren en toepassen, gaat over het ontdekken hoe jij de dingen doet die je doet. En hoe je, indien gewenst, deze kunt veranderen. Hoe reageer jij in communicatie en gedrag op dat wat je waarneemt en hoe zou je dat effectiever of anders kunnen doen? Zodat je ook een ander resultaat gaat ervaren.

Bekijk ook de andere coachingmethoden die ingezet kunnen worden.