DISC methode

Kennis van de DISC-methode helpt trainers, coaches, consultants, loopbaanbegeleiders, HR-managers en werving- en selectiemedewerkers om het gedrag van hun gesprekspartners beter te begrijpen. Zo kan de coach een mens beter helpen gedrag te veranderen.

Het DISC-model geeft inzicht in het gedrag van mensen

DISC geeft inzicht in het gedrag van mensen en is ook een veel toegepaste methode die makkelijk te begrijpen is. De letters DISC staan voor:

Dominant
Hoe ga je om met problemen en uitdagingen? Hoe roder je bent hoe actiever je problemen aanpakt.

Invloed
Hoe beïnvloed je anderen? Hoe geler je bent hoe mee je je charmes inzet om mensen te overtuigen

Stabiel
Hoe ga je om met tempo en veranderingen? Hoe groener je bent hoe meer rust je uitstraalt.

Consciëntieus
Hoe ga je om met regels en procedures, die door derden worden opgelegd. Hoe ‘blauwer’ je bent, hoe preciezer en stipter.

DISC certificaat

Het DISC-instrument wordt voornamelijk ingezet bij persoonlijke- en teamontwikkeling. Het biedt de mogelijkheid om iemand vanuit andere gezichtspunten te leren kennen en beter te begrijpen. Hierdoor kan je beter op het gedrag van anderen aansluiten en kan je conflicten vermijden of verminderen.

Het DISC-instrument wordt voornamelijk ingezet bij persoonlijke- en teamontwikkeling. Het biedt de mogelijkheid om iemand vanuit andere gezichtspunten te leren kennen en beter te begrijpen. Hierdoor kan je beter op het gedrag van anderen aansluiten en kan je conflicten vermijden of verminderen. Er ontstaat meer begrip voor het gedrag van anderen, waardoor je je gaat richten op een gezamenlijk succes. Het DISC-instrument blinkt uit in zijn eenvoud en dat geldt ook voor zijn rapportages.

Bekijk ook de andere coachingmethoden die ingezet kunnen worden.